Näiden 5 askeleen avulla voit poistaa 100% Facebook-tilisi datasta

Viimeksi päivitetty: huhtikuu 19, 2019, Gray Williams

Voisi luulla, että sinun pitää vain siirtyä nettiin ja painaa ”poista”-nappulaa, mutta se ei ole aivan niin helppoa. Kaikki, mitä olet ikinä tehnyt Facebookissa, tallennetaan tulevaa käyttöä varten. Data ja tiedot, jotka olet itse unohtanut jo kauan sitten, löytyy jostakin sen palvelinten uumenista.

On toki melko helppoa deaktivoida eli jäädyttää käyttäjätunnuksesi, mutta tällöin mitään ei poisteta, jotta voisit kytkeä profiilisi taas päälle sellaisena kuin se aiemmin oli.

Jos todella poistat käyttäjätunnuksesi, sinun pitää luoda kokonaan uusi tunnus, mikäli ikinä haluat palata Facebookiin. Tämä on tie todelliseen yksityisyydensuojaan.

Askel #1 Poista yhdistetyt sovellukset

Yksi monien käyttäjien suosikkitoiminnoista Facebookissa on se, miten palvelu luo yhteyden muihin sovelluksiin helpottaakseen sisäänkirjautumista. Emme kuitenkaan usein muista, että tämä toiminto paljastaa henkilökohtaiset tietomme joka kerta kun käytämme sitä, jolloin ulkopuoliset sovellukset pääsevät käsiksi dataamme.
Facebook delete the linked apps Aluksi sinun on poistettava kaikki Facebook-tiliisi yhdistetyt sovellukset.

  1. Klikkaa nuolta, joka sijaitsee sivun oikeassa yläkulmassa.
  2. Valitse “Asetukset” ja “Sovellukset ja verkkosivustot” vasemmanpuoleisesta sarakkeesta.
  3. Rullaa alaspäin kohtaan “Lisäasetukset” ja “Kytke pois päältä” Sovellukset, Verkkosivustot ja Pelit.
  4. Kun olet kytkenyt tämän asetuksen pois päältä, voit poistaa kaikki Facebook-tiliisi yhdistetyt sovellukset.

Askel #2 Poista toimintohistoriasi

Seuraava askel on poistaa digitaaliset sormenjälkesi. Facebook activity log

  1. Klikkaa nuolivalikosta alaspäin.
  2. Valitse “Toimintoloki.”
  3. Käytä “muokkaa”-painiketta poistaaksesi kaikki toiminnot, jotka toimintolokiisi on tallennettu.

Askel #3 Varmuuskopioi dataa

Jos Facebook-tililläsi on tietoja, jotka haluaisit säilyttää, kuten valokuvia tai yhteystietoja, voit tehdä tämän manuaalisesti.
your facebook information

  1. Mene Asetukset-valikkoon.
  2. Etsi kohta “Facebook-tietosi” ja valitse vaihtoehto “Lataa tietosi”.
  3. Saat sähköpostin, joka sisältää linkin arkiston lataukseen.
  4. Tallenna arkisto haluamallesi laitteelle.
  5. Tämän zip-tiedoston pitäisi sisältää kaikki valitsemasi kuvat, kavereidesi tiedot sisältävän HTML-tiedoston, jne.

Askel #4 Deaktivoi käyttäjätilisi

Deaktivointi sekoitetaan usein tunnuksen poistoon, mutta kyseessä ovat kaksi eri asiaa.

Facebook deactivate account

Deaktivointi tarkoittaa, että voit kirjautua sisään tauon jälkeen ja jatkaa siitä mihin jäit. Jos et ole vielä varma siitä, onko Facebookin poistaminen oikea valinta, voit sen sijaan hyödyntää tätä vaihtoehtoa.

  1. Siirry taas Asetukset-valikkoon.
  2. Valitse “Yleiset.”
  3. Klikkaa “Hallinnoi käyttäjätiliäsi.”
  4. Rullaa alaspäin, kunnes näet vaihtoehdon deaktivoida tunnus.

Askel #5 Poista tunnuksesi

Facebook-tunnuksen poistaminen on nyt helpompaa kuin koskaan ennen, mikä on merkittävä plussa.
Facebook delete account

Sinun pitää vain siirtyä kohtaan “Sinun Facebook-tietosi ja klikata “Katso”-painiketta, jonka vieressä on painike “Poista käyttäjätunnuksesi ja tietosi”.  

Huomaat, että täältä löytyy myös muita vaihtoehtoja, jotka olemme jo esitelleet.  Kun syötät salasanasi, tunnuksesi poistetaan. Viimeinkin olet vapaa!

Jutun juju

Facebook on niin antelias, että se säilyttää tietojasi vielä 14 päivän ajan, jos vaikka muutat mielesi.

Mitä Facebook oikein tekee?

Yli kaksi miljardia käyttäjää houkutellut Facebook on jatkuvasti yksityisyydensuojaa koskevien skandaalien keskiössä. Jo vuonna 2006, kun uutissyöte lanseerattiin ensi kertaa, se rikkoi käyttäjien yksityisyydensuojaa. Nykyisin useimmat ihmiset eivät edes välitä, että heidän yksityiselämiensä koukeroita levitellään ympäri yhteystietojen uutissyötteitä.

Facebook

Vuonna 2011 Facebook sovitteli FTC:n kanssa kiistan, joka liittyi siihen, että käyttäjien tiedot olivat heidän tietämättään julkisia. Loppujen lopuksi Facebook myöntyi siihen, että palvelusta tehdään 20 vuoden ajan riippumattomia yksityisyydensuoja-arvioita.

Vuonna 2013 Facebook altistui virukselle, joka paljasti kuuden miljoonan käyttäjän puhelinnumerot ja osoitteet. Käyttäjätunnuksen hakkerointiin vaadittiin vain yhteinen kaveri ja yksittäinen yhteystieto.

Helmikuussa 2018 Belgian oikeuslaitos määräsi Facebookia lopettamaan ihmisten seuraamisen verkossa, ja yritys valitti päätöksestä. Vain kuukautta myöhemmin käyttäjille paljastui, että Facebook oli tietoinen laajamittaisista datavarkauksista, joita sen palvelimilla tapahtui, eikä tehnyt mitään niiden estämiseksi.  Ainoa kompensaatio oli anteeksipyyntö ja lupaus käytäntöjen parantamisesta.

Voitko kaiken tämän jälkeen luottaa siihen, että yritys pitää tietosi yksityisinä? Kysymys on siitä, onko sinulle tärkeämpää päivittää nettiprofiiliasi vai ylläpitää hyvää yksityisyydensuoja- ja turvatasoa.

Entä jos vapauttaisit itsesi Facebookista pysyvästi?

“Poista”-painike ei ole kaiken loppu

Jos haluat vielä palata palvelun käyttäjäksi, suosittelemme palaamaan 14 päivän kuluttua, jotta voit varmistaa, että kaikki aikaisempi data on poistettu ja voit jatkossa olla valikoivampi sen suhteen, mitä jaat.

Gray Williams
Gray Williams on kokenut tieto- ja viestintäinsinööri, copywriter ja sisällönkirjoittaja, kyberturvallisuus erityisenä mielenkiinnon kohteenaan. Hän on sekä tutkinut että työskennellyt VPN-palveluiden ja muiden yksityisyystyökalujen kanssa jo vuosien ajan.